icon_cosmetics AFWERKING

In Mould Labelling (IML)

IML is een techniek waarbij een kunststof label met afbeeldingen en/of tekst, tijdens het spuitgieten wordt versmolten met een product. In mould labels zijn uitstekend bestand tegen vocht en temperatuurswisselingen. Bovendien zijn de labels kras-, scheur- en rimpelbestendig en volledig recyclebaar. Omdat IML simultaan met het spuitgieten plaatsvindt en er dus geen nabewerking meer plaats hoeft te vinden, is een optimale producthygi├źne gewaarborgd.

Aarts Plastics heeft een zeer ruime ervaring in deze techniek. IML biedt onbegrensde mogelijkheden die tevens kunnen worden uitgevoerd met gemetalliseerde labels, voor nog meer uitstraling van uw product.

Lakken

Na het spuitgieten van uw product kan Aarts Plastics uw product, indien gewenst, lakken in elke door u gewenste kleur. Hiervoor zijn in eigen huis drie geautomatiseerde lakstraten beschikbaar.

Hotstamping

Door hotstamping wordt met folie bijvoorbeeld een logo of tekst aangebracht om uw product te personaliseren of meer uitstraling te geven. Hotstamping kan zowel op rechte als ronde vlakken toegepast worden.

Metalliseren

Het metalliseren van uw product zorgt voor een chique, exclusieve uitstraling. Door middel van een hoog vacu├╝m opdamp techniek kunnen producten bijvoorbeeld worden verguld of verzilverd. Aarts Plastics beschikt hiervoor over geselecteerde leveranciers en kan dit volledig voor u verzorgen.