Miljoen producten per jaar

Dagen per jaar open

Uur per dag, 7 dagen per week in productie

spuitgietmachines

Jaar ervaring

Professionals

ONZE AFDELINGEN

PRODUCTDESIGN & DEVELOPMENT

MATRIJS
ENGINEERING

IN-HOUSE AUTOMATISERING

PRODUCTIE
PLANNING

PRODUCTIE

Q&A

WAREHOUSING & DISTRIBUTION

ONS MACHINE PARK

Naast de 39 stuks spuitgietmachines, waaronder meerdere 2-componenten machines, en 30 robots, waaronder 25 Kawasaki robots (5-assig), hebben we een eigen afdeling matrijs-engineering, een lakkerij en een assemblage- /verzendafdeling. We werken met 65 personen, in 5-ploegendiensten, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Onze klanten zijn nationale en internationaal grote bekende merken en middelgrote opdrachtgevers. Met een ruim assortiment standaardoplossingen en innovatieve op maat gemaakte producten, zijn we The Plastic Packaging Inventor voor iedereen.

Aarts Plastics is gecertificeerd conform ISO 9001, en de MVO Prestatieladder niveau 3.

ONZE DUURZAME BELOFTE

We lopen niet alleen voorop in techniek en innovatie, ook in duurzaamheid draaien we mee in de top. We zijn door het internationaal bekende Ecovadis beloond met een gold medal rating en zijn door DNV gecertificeerd voor MVO volgens prestatieladder 3. We scoren hoog op hergebruik, minimale hoeveelheden afval en energieverbruik. Lees hier meer.

BESTE PRIJS/KWALITEIT
& SNELHEID & TECHNISCHE EXPERTISE

IN-HOUSE
TOOL DESIGN

TECHNOLOGISCHE
DENKTANK

FAQS

Werkt Aarts Plastics duurzaam?

Your Subtitle Goes Here
3

Ja! Wij hebben zelfs een “Gold medal rating” bij Ecovadis. Daarnaast zijn we geauditeerd door DNV waarbij we beoordeeld zijn op onze duurzaamheids-initiatieven. Een certificaat is hiervoor afgegeven. Zie ook www.mvoprestatieladder.nl.

Welke producten bieden jullie aan?

Your Subtitle Goes Here
3

Wij zijn actief in verschillende markten en zijn daardoor sterk in de ontwikkeling en productie van cosmetica verpakkingen, dunwandige verpakkingen met IML voor de voedingsmiddelen industrie en het produceren van medische en technische producten.

Bieden jullie ook standaard producten aan?

Your Subtitle Goes Here
3

Ja, zie voor onze standaard producten hier.

Kunnen jullie ook voor het design van mijn product zorgen?

Your Subtitle Goes Here
3

Wij beschikken over de mogelijkheden om mee te denken aan het design van het product. Afhankelijk van uw vraag werken wij hierin samen met een van onze partners/toeleveranciers.

Kunnen jullie ook 2K spuitgieten?

Your Subtitle Goes Here
3

Ja, wij hebben meerdere 2K spuitgietmachines en veel ervaring met de 2K spuitgiettechniek.

Welke materialen worden er in jullie producten verwerkt?

Your Subtitle Goes Here
3

Wij verwerken diverse soorten kunststoffen en hulpstoffen, enkele voorbeelden: 

Surlyn, ABS, Polystyreen, SAN, bio-based, PP, (post consumer) recycled, TPE, laser additive, Barium, Zamac, medical grades, parelmoer pigmenten, bio-degradable, High density en meer.

Mocht u specifieke vragen hebben, neem dan contact met ons op zodat wij samen kunnen bekijken of we ook de door u gewenste materialen kunnen verwerken.

Hoe kleuren jullie je producten in?

Your Subtitle Goes Here
3

Kunststof producten worden ingekleurd met masterbatch. Dat is een kunststof korrel met een grote concentratie kleurstof. We voegen van deze masterbatch enkele procenten toe aan de basis grondstof (die meestal doorzichtig of melkachtig is). Bijzonder aan de masterbatches bij Aarts Plastics is dat we over de kennis en apparatuur beschikken om deze masterbatches zelf te kunnen maken. Als we de materbatch niet zelf maken gebruiken wij onze kennis over dit proces ook om samen met onze externe leveranciers tot het beste resultaat te komen. Afhankelijk van uw project kiezen we (samen) of we de masterbatch extern inkopen of zelf maken.

Naast ingekleurde kunststof producten kunt u bij ons ook terecht voor gemetalliseerde en gegalvaniseerde producten.

Kunnen jullie ook voor decoratie zorg dragen?

Your Subtitle Goes Here
3

Ja. Bij Aarts Plastics kunt u een geheel afgewerkt, gedecoreerd en geassembleerd product afnemen.
Veelal vindt decoratie in eigen huis plaats.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Your Subtitle Goes Here
3

Offertes kunt u aanvragen via offerte@aartsplastics.nlOffertes zijn bij ons (bijna) altijd maatwerk dus vermeld duidelijk uw contactgegevens zodat een van onze projectmanagers contact met u op kan nemen.

Wat is de levertijd van een proefmatrijs of productiematrijs?

Your Subtitle Goes Here
3

De levertijd van een matrijs is sterk afhankelijk van het product en het doel van de producten die met deze matrijs gemaakt zullen moeten worden. Wij beschikken over een eigen matrijzen werkplaats en hebben veel ervaring met proefmatrijzen. Laten we uw idee bespreken en kijken wat er mogelijk is.

Wat is de levertijd van jullie producten?

Your Subtitle Goes Here
3

De levertijd bedraagt meestal enkele weken maar is sterk afhankelijk van uw product. Een product met nabewerking en/of assemblage zal over het algemeen een langere levertijd nodig hebben. Bij het aanvragen van een offerte kunnen we samen de gewenste levertijd afspreken.
Levertijden van 4-8 weken zijn mogelijk, complexe producten hebben een langere levertijd.

Voldoet Aarts Plastics aan de regelgeving voor voedselveiligheid?

Your Subtitle Goes Here
3

Ja. Wij kunnen produceren volgens de regelgeving van zowel de Europese als de Amerikaanse voedselveiligheid.

Voldoen de producten aan de Europese wetgeving?

Your Subtitle Goes Here
3

Onze producten voldoen aan de Europese wetgeving. Voor voedselcontactmaterialen geldt dat wij produceren volgens de materiaalspecificatie van de klant. Wij kunnen ondersteunen in het migratie onderzoek van de klant, of indien gewenst de compliance werkzaamheden voor u verzorgen.

Welke kwaliteitssystemen hebben jullie?

Your Subtitle Goes Here
3

Aarts Plastics is gecertificeerd volgens ISO 9001-2015 en MVO prestatieladder.

Leveren jullie ook glas?

Your Subtitle Goes Here
3

Nee. Wij leveren geen glas. Afhankelijk van het product kunnen wij natuurlijk wel meedenken over het vervangen van glas door kunststof. Wij hebben diverse voorbeelden van een succesvolle inzet van kunststof waar eerst glas de enige mogelijkheid leek.

Waar vindt de productie plaats?

Your Subtitle Goes Here
3

De productie vindt plaats in Nederland, Waalwijk (in hetzelfde pand als onze kantoren en bezoeklocatie). Producten zijn dus echt “Made in The Netherlands”. Waalwijk ligt tussen Den Bosch, Tilburg en Breda in het zuiden van Nederland. Onze 10.500m2 locatie is op een steenworp afstand van de snelweg en daardoor goed bereikbaar.

Wat is de minimale bestel hoeveelheid van jullie standaard serie potten?

Your Subtitle Goes Here
3

De minimale bestelhoeveelheid is een volle pallet. Mocht u minder producten willen bestellen dan verwijzen wij u graag door naar een van onze distributeurs.

VERTROUWEN EN WAARMAKEN

Om grote nationale en internationale klanten te kunnen bedienen is meer nodig. Dat vereist 100% wederzijds vertrouwen, het nakomen van afspraken, maar ook eerlijk zijn als iets niet kan. Al zullen we ons daar nooit snel bij neerleggen. Want juist de complexe hoge kwaliteit kunststofproducten en verpakkingen zijn onze grootste uitdagingen die we met het meeste plezier aanpakken!

Aarts Plastics is aangesloten bij de NRK, Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie en volgt de C.A.O. van deze federatie. Verder is Aarts Plastics een door Kenteq erkend leerbedrijf dat stagemogelijkheden biedt op VMBO, MBO en HBO niveau.
Aarts Plastics is gecertificeerd conform ISO 9001, en de MVO Prestatieladder.